Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mats: Onze ervaring met Flexiekids

Ruim een jaar geleden mocht Mats (toen 8 , nu 22 maanden oud) eindelijk na ruim 7 maanden kinder IC met ons mee naar huis! Wat waren en zijn we blij!

Via internet heb ik Flexiekids gevonden, want vanuit het AMC kende ze geen thuiszorg voor kinderen in onze omgeving omdat de meeste kindjes uit Noord-Holland komen. Een fijn intake-gesprek en we waren er gelijk samen over uit dat we met Flexiekids in zee wilden gaan.

De eerste dag was er gelijk zorg geregeld, Nikki stond ons op te wachten en het voelde ontzettend goed.  7 maanden in het ziekenhuis, met alle benodigde intensieve zorg om je heen. Van vrijwel geen zeggenschap over je eigen mannetje, naar volledige verantwoordelijkheid. Allemaal superspannend!!

Mats heeft een tracheacanule, een buisje in zijn keel waardoor hij ademhaalt. De canule vraagt hele specialistische zorg, zeer regelmatig uitzuigen, schoonmaken stoma, wisselen bandje en wisselen canule. Deze zorg is zo specialistisch omdat het in zijn luchtpijpje zit en dus levensbedreigend als er iets mis gaat.

Door de verpleegkundigen van Flexiekids zijn we steeds zekerder geworden, ze hebben ons de 1e maanden zo goed begeleidt en nog steeds! Komen voor Mats zorgen, wij kunnen helaas niet “zomaar” een oppas regelen omdat diegene de opleiding canulezorg gevolgd moet hebben. Als wij allebei moeten werken komt er iemand van Flexiekids op Mats passen, gewoon in zijn eigen omgeving.

Dit gaat erg goed, ook de samenwerking. Er is altijd wel wat te regelen, als we zorg nodig hebben en als we een keer geen zorg nodig hebben is dat ook geen enkel probleem.

Mats is al helemaal gewend aan de meiden, hij vindt het vaak hartstikke gezellig. Ook wij voelen ons er geweldig bij dat het zo gewend is. Ook voor ons staan ze altijd klaar, luisterend oor en vol begrip.